Pohjois-Suomen Rakennusteko 2019

Pohjois-Suomen Rakennustekoraati myöntää vuoden rakennustekopalkinnon Oulun kaupungin Yhdyskunta- ja ympäristöpalveluille Linnanmaan pyöräbaanan toteuttamisesta välillä Oulun keskusta-Linnanmaa

Linnanmaan Baana on Pohjois-Suomessa tärkeä avaus päästöttömän liikkumisen edistämisessä. Se edistää merkittävästi jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta sekä sujuvoittaa liikkumista. Baanalla väyläverkon hierarkisuutta on korostettu asettamalla sivusuunnat väistämisvelvollisiksi. Valaistus on normaalia pyörätietä korkeatasoisempi ja laatutasoon on muutenkin kiinnitetty erityistä huomiota. Lisäksi Linnanmaan baanalle on rakennettu supersuojatiet ja reunakivet on poistettu. Lisäksi uuden tieliikennelain mukainen pyöräilijän opastus- ja viitoitusjärjestelmä lanseerattiin ympäri Oulun seutua kesän 2019 aikana.

Rakennustekoraati arvostaa kaupungin toimintaa ja ajoitusta pyöräilyolosuhteiden parantamisesta. OAMK:n muutto Linnanmaalle tulee lisäämään huomattavasti pyöräilyliikennettä keskustan ja Linnanmaan välillä, joten Linnanmaan baanan valmistumisen ajoitusta voidaan pitää kiitettävänä.

Pohjois-Suomen Rakennustekoraati myöntää kunniamaininnan rakennusliike Skanska Oy:lle As Oy Puistovahdin toteuttamisesta.

Rakennuksena As Oy Puistovahti on korkea katseenvangitsija ja sillä on poikkeuksellinen ulkonäkö. Parvekkeiden kaiteet ja lasitus luovat välkkyvän tekstuurin ja rakennuksen ulkoasu muuttuu vuorokauden aikana. Rakennukselle on luotu yksinkertaisella tavalla ilmettä.

Rakennustekoraati kiinnitti erityistä hankkeen osittain poikkeukselliseen toteutustapaan: Puistovahdin hanke osoittaa sen, ettei näyttävän rakennuksen tarvitse olla kallis eikä vaurioherkkä.

***
Vuoden 2019 rakennusteko -kilpailussa oli mukana neljä ehdotusta, joilla jokaisella oli omat vahvuutensa ja joista jokainen toi esille korkealuokkaista pohjoissuomalaista rakennusalan osaamista.

· Linnanmaan pyöräbaana
· As Oy Puistovahti
· Hupisaarten kesäteatterirakennus
· Mannerheimin puiston peruskorjaus

MIKÄ POHJOIS-SUOMEN RAKENNUSTEKO?
Pohjois-Suomen Rakennusteko valitaan tänä vuonna yhdeksännentoista kerran. Ehdolle Pohjois-Suomen parhaaksi rakennusteoksi voi asettaa teon tai aikaansaannoksen kuten rakennuksen, rahoitusmuodon, rakennuttamistavan, projektinjohtotavan, infrastruktuurin kehittämisen, keksinnön, menetelmän, tutkimuksen, kaavan tai muun vastaavan. Rakennustekoraati koostuu YTR:n yhdistysten edustajista. Rakennustekoraati palkitsi Oulun kaupungin ja rakennusliike Skanskan Pohjois-Suomen Rakentajapäivillä 3.12.2019.

YTR:ssä toimivat Oulun Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n Pohjois-Suomen osasto, Oulun Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL, Pohjois-Suomen Arkkitehdit SAFA, Oulun Insinöörit ry, Oulun Seudun LVI-tekninen yhdistys OuLVI, Kauppakamari ja Tekniikan akateemiset TEK.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s